Do it Yourself

11 mei: Moederdag

5964dd1f9d6378bb71d62fa1b313a631

Zondag is het weer zover, het is weer Moederdag. Deze dag staat in het teken van het verwennen van je moeder. Ontbijtje op bed, alle huishoudelijke taken of een leuk cadeautje. Moederdag kent al een lange traditie, maar pas in het midden van de 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. Deze dag moest vooral in het teken staan als een dag van waardering voor moeders. Het was bedoeld om moeders te herdenken die in de Amerikaanse Burgeroorlog zijn omgekomen. Het idee sloeg aan en toen besloten ze in Amerika om elke tweede zondag in mei voortaan Moederdag te vieren als een officiële feestdag. In Nederland begon deze traditie rond 1925.

Vroeger maakte je altijd een knutselwerkje op school voor je moeder, maar voor de meesten zit dat er niet meer in. Het hoeft natuurlijk niet mega uitgebreid, maar ik denk dat je moeder het vast wel gaat waarderen als je even aan haar denkt. Ben je je creativiteit even kwijt? Hier een paar leuke ideetjes voor Moederdag waarbij je zelf iets leuks in elkaar gaat flansen:

Bak heerlijke cupcakes of een taart voor je moeder of verzorg een heerlijke high tea.

20140507_141012-1

Zelfgemaakte Theekopjeskaars

Wat heb je nodig?:

 • Kaarsvetresten zonder lontje of eventueel een nieuwe kaars.
 • 1 lontje (= kant en klaar te koop, bijvoorbeeld bij Blokker, Xenos)
 • Lijm
 • Leuk theekopje

Extra nodig:

 • Satéprikker
 • Pan
 • Schaaltje

Hoe maak je het?

 1. Smelt de kaarsresten of de nieuwe kaars in een vuurvast schaaltje au bain-marie. Vul een pan met een laag water en breng het aan de kook. Zet een kleinere hittebestendige kom of pan bovenop de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Doe de kaars in de kleinere pan of kom en smelt deze al roerende.
 2. Zet het nieuwe lontje midden op de bodem van het theekopje vast met een druppeltje lijm. Draai het uiteinde van de lont om een satéprikker die op de rand van theekopje rust (zo blijft de lont rechtop en strak staan).
 3. Giet het gesmolten kaarsvet in het kopje. Zorg dat de lont in het midden van het theekopje blijft hangen.
 4. Wacht tot het kaarsvet  gestold is, en haal dan pas de satéprikker weg. Knip de lont op 1 cm boven het kaarsvet af.

En klaar is je schattige, zelfgemaakte kaars!

20140507_141655

Maak een zelfgemaakte waardebon voor je moeder, zoals een etentje, dagje shoppen, een avondje bioscoop. Het leuke eraan is, is dat je het zelf kan bedenken wat jij met je moeder kan doen.

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd voor leuke Moederdag cadeautjes. Wat gaan jullie doen voor Moederdag?

moederdag

Liefs, Kim

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *