Food/Recept

Drie makkelijke Halloween cupcakes

Halloween staat weer bijna voor de deur. Reden voor mij om weer eens te gaan bakken. Ik heb drie super makkelijke cupcakes gemaakt in Halloween-stijl. Leuk om met kinderen te maken.

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • Basisrecept voor cupcakes: 200 gram bloem – 1 eetlepel bakpoeder – 220 gram suiker – snufje zout – 1 ei – 180 ml melk – 60 ml zonnebloemolie – 1 eetlepel vanille-extract – 1 eetlepel kaneel.
  • Botercrême: 250 ml melk – 1 eetlepel vanille-extract – 2 eidooiers – 50 gram suiker – 1 eetlepel bloem – 250 gram roomboter op kamertemperatuur – 60 gram poedersuiker.
  • Kleurstoffen naar keuze.
  • Oreo’s
  • Oogjes
  • Klein beetje gesmolten chocola

Recept voor de cupcakes: Ik heb een recept van Rudolph van Veen gebruikt. Doe de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Roer dit even kort door elkaar. Mix in een andere kom het ei met de melk, de zonnebloemolie en de vanille. Voeg vervolgens beide mengsels geleidelijk bij elkaar en mix dit op een lage stand goed door elkaar. Voeg tot slot de kaneel toe en mix het vervolgens even snel door elkaar voor 30 seconden. Zet de cupcakes in een voorverwarmde (180 graden) oven voor 20-25 minuten totdat ze gaar zijn. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je er botercrème op smeert.

Recept voor de botercrème: Ook dit recept is van Rudolph van Veen: Breng de melk met de vanille aan de kook en laat dit op laag vuur 5 minuten doorkoken. Roer af en toe even goed door. Klop de eidooiers met de suiker tot een soort crème in een hittebestendige kom. Voeg de bloem toe en giet de hete melk (na die 5 minuten) al roerend door het eimengsel. Schenk alles weer terug in de pan en laat de banketbakkersroom (dat heb je nu gemaakt) nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Blijf roeren! Giet de room op een plat bord en leg er huishoudfolie overheen en laat dit goed afkoelen. Wanneer dit is afgekoeld doe je de roomboter met de poedersuiker in een kom en klopt dit luchtig. Roer de banketbakkersroom even glad met een garde en voeg dit geleidelijk toe aan de roomboter. Blijf alles goed kloppen totdat het goed gemengd is. Klaar is je botercrème.

Verdeel de botercrème in vier bakjes en voeg per bakje een kleur naar keuze toe en meng dit door elkaar zodat de kleuren goed zijn opgenomen. Doe de crème in een spuitzak en versier de afgekoelde cakejes.

1. Voor de ”monstersoep” verdeel je de oogjes over de cupcake. En klaar!

2. Voor de ”vleermuisjes”: plak de oogjes op een Oreo met een beetje gesmolten chocolade. Wacht totdat de chocolade gestold is zodat de oogjes vast blijven zitten. Verdeel een Oreo door de helft en plak deze achter de hele Oreo om zo de vleugels te creëren. Zet deze vervolgens op de cupcake.

3. Voor de ”spinnetjes”: leg een hele Oreo op de cupcake en plak de oogjes vast met een beetje chocolade. Creëer met chocola 8 pootjes naast de Oreo.

Klaar zijn je cupcakes. Wat ik al zei, leuk om dit ook met kinderen te doen. Veel plezier met bakken!

Liefs, Kim

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *