Quesadilla’s

6

Het is weer eens tijd voor een recept en dit keer heb ik quesadilla’s gemaakt. Een recept uit de Mexicaanse keuken. Je kan dit eten in de avond maar ook zeker als lunch. Tevens kan je variëren met allerlei ingrediënten en vandaag laat ik je mijn variatie zien!

0

Dit recept is voor vier personen en dit is wat je nodig hebt:

  • Bosuitjes
  • 3 tomaten
  • 450 gram rundergehakt
  • Paneermeel
  • Kruidenmix bijvoorbeeld voor burritos
  • 10/12 Wraps
  • Olijfolie
  • Geraspte kaas

2

3

1. Snijdt de tomaat en bosuitjes in kleine stukjes. Doe dit samen met het gehakt, de kruiden en het paneermeel in een bak en meng dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak. Het mengsel moet niet te plakkerig zijn. Is dit wel het geval voeg dan nog wat paneermeel toe.

4

2. Bestrijk een wrap met wat olijfolie. Draai vervolgens de wrap om en doe er kaas op. Doe daarna het gehaktmengsel erop (niet te dik, anders wordt het niet gaar) en nog een beetje kaas. Druk dit allen goed aan en doe er nog een wrap bovenop. Bestrijk tevens de bovenkant met wat olijfolie.

5

3. Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is wanneer je de quesadilla erin doet. Echter moet tijdens het bakken het vuur laag staan omdat het anders te hard gaat en doe een deksel op de quesadilla. Hierdoor wordt het gehakt beter gaar. Laat ondertussen de quesadilla aan beide kanten minstens 5 minuten bakken. Het is makkelijk om twee pannen te gebruiken zodat het allemaal wat sneller gaat. Het is ook een idee om de quesadilla’s in de oven warm te houden op 75 graden.

6

En je quesadilla is klaar! Echt. Heel. Lekker! Krijg er weer honger van wanneer ik er naar kijk. Eet smakelijk!

Natuurlijk kan je ook variëren met de ingrediënten. Wat lijkt jou lekker ertussen?

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Advertenties

4 gedachtes over “Quesadilla’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.