Sinterklaas recept – Banketstaaf

DSC_0597

Vandaag heb ik weer een Sinterklaas-recept voor je die super makkelijk is. Ik heb banketstaafjes gemaakt. Een lekker, makkelijk recept die nog geen kwartier van je tijd kost om klaar te maken. Leuk voor pakjesavond of gewoon tussendoor. Ook leuk om te doen met kinderen! Scrol naar beneden voor het recept!

DSC_0575

Wat heb je nodig:

  • Bladerdeeg
  • 1 Ei
  • Amandelspijs (dit kan je ook heel makkelijk zelf maken, maar voor het gemak heb ik een kant en klaar pakje gekocht)
  • Amandelschaafsel
  • 0,5 Eetlepel citroensap

DSC_0579

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verspreid de bladerdeeg over het aanrecht en laat ze ontdooien. Je kan er ook voor kiezen om één plak te maken van het bladerdeeg. Hierdoor kan je er makkelijk een letter van maken. Ik heb gekozen voor kleine staafjes van één plakje bladerdeeg.

2. Prak/kneed de amandelspijs, een half geklopt ei (bewaar die andere helft) en een 0,5 eetlepel citroensap door elkaar net zolang tot het goed gemengd is. Verdeel de amandelspijs over het bladerdeeg zoals hierboven te zien is op de foto. Je mag zelf weten hoeveel spijs je in de staafjes wilt.

Wil je zelf amandelspijs maken? Hier heb je 300 gram suiker, 300 gram ongezouten amandelen en 2,5 eieren voor nodig. Maak de amandelen fijn en meng dit samen met de suiker. Wanneer dit goed gemengd is voeg je één voor één de eieren toe, voeg nog wat citroensap toe en klaar is je zelfgemaakte amandelspijs.

DSC_0581

DSC_0582

3. Vouw het bladerdeeg naar binnen en druk de zijkanten plat met een vork. Bestrijk de staafjes met het halve geklopte ei wat je nog bewaard hebt en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Doe vervolgens de amandelstaven in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Je amandelstaven zijn klaar wanneer het bladerdeeg mooi lichtbruin gekleurd is.

DSC_0597

DSC_0600

En klaar zijn je amandelstaafjes! Super makkelijk, budgetproof, super snel en erg lekker! Ze zijn het lekkerste wanneer ze nog een beetje warm zijn. Geniet ervan!

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

2 gedachtes over “Sinterklaas recept – Banketstaaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.