Bruiloft – Taartentafel

In september had ik de eer om een taartentafel te maken voor mijn beste vriendin en haar vriend (nu haar man ;-)) hun bruiloft. Hoe dat allemaal eraan toe ging en hoe dat eruit kwam te zien lees en zie je hieronder. De prachtige foto’s zijn gemaakt door Gea de Boer Fotografie

Het begon allemaal al in januari dat ik werd gevraagd of ik de ‘taartenkoningin’ wilde zijn. ”Ja natuurlijk!!” was mijn eerste, reactie. Super leuk, geweldig, dankbaar en vereerd dat ik zoiets belangrijks mag gaan maken. Wel vond ik het ook gelijk super spannend. Want dit was de eerste keer dat ik zoiets ging maken. Hoe ga ik dit allemaal regelen? En wordt het allemaal zoals ze het in gedachten hebben? Kan ik dit wel? Gelukkig vertrouwden Berdien en Mark mij volledig dat het goed zou komen wat super fijn is en toen kon ik met een geruster gevoel aan de slag.

Het idee was om een taartentafel te gaan maken. Al gauw kwamen we eruit dat daar een bruidstaart op moest komen te staan, samen met cheesecakebrownies, cakepops en cupcakes.  Sowieso werd het een Red Velvet Cake met Roomkaas frosting. Deze heb ik meerdere keren geoefend totdat ‘ie perfect was en elke keer konden ze het proeven. Ik ging op zoek naar allerlei inspiratie op Pinterest en maakte daar een PowerPoint van. Deze liet ik aan Berdien en Mark zien en ik wist wat het einddoel zou zijn. We wisten dus hoe het er ongeveer uit kwam te zien. Berdien ging op zoek naar vaasjes, bordjes en allerlei plateaus waar het op kon komen te staan. Dan kon ik mij verder druk maken om de planning. 

Later bedacht ik mij dat de taart prima in de vriezer kon komen te staan en dat hij daarna nog steeds lekker was, dat scheelt nogal veel tijd. Anders kon ik het nooit redden en werd het echt nachtwerk allemaal. Dit scheelde al een hoop stress! De taarten heb ik dus van tevoren gemaakt en dan kon ik mij verder focussen op de rest. Het thema van de tafel was roze, zwart en wit + de bloemen. Berdien en ik hadden allerlei dingen besteld voor op de tafel. Vormpjes, cupcakebakjes, uitstekers en candymelts werden allemaal aangeschaft om binnen het thema te blijven. 

De taart kon ik dus van tevoren maken en de dagen voor de bruiloft hoefde ik bijna niet te werken, wat ook erg welkom was. Plannen is niet mijn grootste talent, want het duurt vaak allemaal veel langer dan ik in gedachten had, maar het is mij goed gelukt! Ik word er steeds beter in merk ik. Belangrijk is natuurlijk dat het goed smaakt en nog lekker vers is. Dus ik moest wel een aantal dingen op het laatste moment doen. 

De donderdag voor de bruiloft gingen we de tafel in de kerk inrichten. Het kwam nu allemaal wel heel dichtbij en werd het echt. Het moment was bijna daar! En toen was het al snel vrijdag. DE DAG! In de ochtend heb ik de laatste dingen afgerond, moest ik nog langs de kapper en kon ik mij omkleden. Drie kwartier voordat de bruiloft begon hebben mijn vriend en ik alles binnen gezet op tafel en werden de bloemen in de taart gezet. Door de spanning was ik zelfs de brownies vergeten waardoor mijn vriend dit nog even op moest halen. Toen kwam ik erachter dat ik de uitsteekvormpjes ook nog was vergeten dus kon hij nog een keer langs huis haha. Gelukkig hadden we tijd genoeg en stond alles op tijd klaar! Het feest kon beginnen! 

Nadat we de ceremonie gehad hadden was het moment daar. De taart werd aangesneden en iedereen ging alles proeven! Toen iedereen lekker aan het eten was en voor een tweede keer ging pakken en sommigen zelfs voor een derde of vierde ronde gingen was ik rustig.  Iedereen vond het lekker. Super fijn. Het was allemaal gelukt!

En kijk hoe prachtig het bruidspaar eruit zag! En ook de foto’s zijn mooi gelukt. Het was een geweldige dag en nogmaals zo bijzonder dat ik zo kon bijdragen aan deze mooie dag. Iets waar we mooi op terug kunnen kijken. Ik zou het zo weer overdoen! Nogmaals: gefeliciteerd lieve Berdien en Mark! 

Liefs, Kim 

De foto’s zijn gemaakt door Gea de Boer Fotografie

Advertenties

4 gedachtes over “Bruiloft – Taartentafel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.