Boek/Film

Drie aanraders – boeken

In de vakantie ben ik altijd veel meer boeken aan het lezen dan dat ik doe als ik thuis ben. Eigenlijk zonde, want ik vind lezen heel erg leuk maar toch doe ik het minder snel. Wel wil ik graag die drie boeken met je delen die ik heb gelezen op vakantie. Komt ‘ie! 

9200000035844073

Het eerste boek wat ik heb gelezen is ‘IJSTWEELING’. Hierbij de samenvatting die op het boek staat: Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?
Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

De samenvatting vind ik al redelijk spannend en gaf mij gelijk het idee dat de rest van het boek ook spannend zou zijn. Dat was het ook zeker! Ik zal natuurlijk niet teveel verklappen maar ik vond het soms best eng. Het was beschreven alsof ik er zelf bij was. En nou ben ik al niet zo’n held dus dat was wat. Wel vond ik het einde wat tegenvallen op de een of andere manier. Voor mijn gevoel werd het een beetje afgeraffeld. Mijn cijfer: een 7!

9200000060212624

Om lekker in de winterse sferen te blijven: het tweede boek: ‘DE WINTERKINDEREN’. Hierbij de samenvatting van het boek: Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Ik moest best inkomen in dit boek. Het kostte mij af en toe wat moeite om het helemaal te begrijpen, maar later zat ik er lekker in! Ze vertellen hun eigen verhaal vanuit hun eigen standpunt. Dat vind ik altijd leuk bij boeken zodat je het hele verhaal te horen krijgt. Er staat dat het boek een thriller is, daar ben ik het niet mee eens maar het boek bleef mij boeien en je wil hem graag uitlezen. Vooral het einde was erg verrassend! Ik hoop ook dat er een tweede deel van komt want ik wil verder weten hoe het met ze zal gaan. Vaak is dat helaas niet zo. Mijn cijfer: een 7,5/8

9200000011320890

Samenvatting van het boek: Reis een jaar mee met Floortje Dessing! Floortje Dessing (1970) is al meer dan tien jaar producente/presentatrice van reistelevisieprogramma’s. Momenteel presenteert ze 3 op Reis voor bnn. Naast haar werkzaamheden voor televisie is ze ook ambassadeur van Max Havelaar en heeft ze twee succesvolle reisboeken geschreven. Met de opbrengst daarvan startte ze een fair-tradekledingzaak, Nukuhiva, waar ondertussen ook al een tweede filiaal van geopend is. Als presentatrice van het reisprogramma 3 op Reis heeft Floortje Dessing natuurlijk een droombaan. Als zij een dagboek bijhoudt, ziet dat er toch net even anders uit dan de meeste andere dagboeken. Ze reist namelijk de hele wereld rond. In 365 dagen onderweg komt ze onder meer terecht in een meditatieoord in Arizona, gaat ze kitesurfen in Sint-Maarten, slaapt ze in Australië in een boomhut en maakt ze in Bhutan een tocht naar een van de mooiste kloosters ter wereld. Maar ook bezoekt ze het Guggenheim in Bilbao en struint ze tweedehands winkels af in een hippe buitenwijk van Oslo. 365 dagen onderweg zit kortom boordevol persoonlijke reistips van Floortje, inclusief manieren om goedkoop tickets te boeken en haar favoriete reiswebsites. Bijzonder aan dit boek is de vormgeving, waarvoor het Amsterdamse bureau 178 Aardige Ontwerpers is ingeschakeld. Gebruikmakend van haar eigen foto’s, reisherinneringen en souvenirs hebben zij een heel persoonlijk reisboek gemaakt dat niet alleen inspirerend is om te lezen, maar ook om te zien!

Even een ander soort boek dan je misschien zou denken maar dat maakt het niet minder leuk. Eigenlijk hoef ik niet heel veel meer toe te voegen aan deze samenvatting. Het beschrijft al heel goed het boek. Als reisliefhebber is het leuk om dit boek te hebben voor je collectie! Vooral om inspiratie op te doen. Wat ik ook ideaal vind is dat je per maand kan kijken welke plek op de wereld het handigste is om te bezoeken. Mijn cijfer: een 8.

Dit waren de boeken die ik de afgelopen maand  (lees: vakantie) heb gelezen. Mijn voornemen: toch meer gaan lezen, ook al is het geen vakantie.

Tot volgende week zondag!

Liefs, Kim

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *