Food/Recept,  Persoonlijk

Mijn favoriete restaurantjes in Groningen

IMG_130613557019515

Het is een hele poos geleden, maar nu heb ik eindelijk weer de tijd gevonden om weer bezig te gaan met mijn blog. Ik heb het even op een lager pitje gezet, omdat ik mij 100% moest focussen op school. Vanaf nu probeer ik iedere week weer een paar artikelen te schrijven, en ik hoop dat jullie het weer leuk gaan vinden!

Vandaag zal ik in dit artikel laten zien wat leuke en gezellige restaurantjes zijn van de leukste stad van Nederland, Groningen! Hierin deel ik graag mijn mening en zal ik vertellen wat ik juist zo leuk en lekker vind aan deze restaurantjes. Er zijn zoveel restaurantjes in Groningen, dat je elke dag wel ergens anders kan eten. Vandaag deel ik mijn favorieten met jullie!

Cervantes

cervantes-groningen-300x104

Om te beginnen het restaurantje Cervantes, waar ze heerlijke tapas hebben! Ik ben er nu al zo’n vijf keer geweest, en ik kan er geen genoeg van krijgen. Voor de mensen die niet weten wat tapas is: tapas zijn allerlei kleine Spaanse hapjes. Het zijn kleine gerechtjes die warm, op kamertemperatuur of koud geserveerd kunnen worden. Vaak kies je meerdere gerechtjes (wij vaak een stuk of 4) en daarna eventueel een volgende ronde. Ik denk ook altijd dat ik meer op kan dan ik eigenlijk kan, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die je bestelt. Wat ik zo leuk vind aan Cervantes is dat je heel veel keus hebt. Het zijn gerechtjes die typisch Spaans zijn. Het personeel is erg vriendelijk, het restaurant is knus en gezellig, en het eten is er vrij snel. Niet te snel, want dat is ook niet leuk. Wat fijn is, is dat je het met z’n tweeën kan doen of juist weer met een hele grote groep. Het kan beide! Een echte aanrader!

Cervantes: Gedempte Kattendiep 23 in Groningen (tegenover het Holland Casino)

Eetcafé Stadtlander

home01

Hier heb ik nog maar één keer gegeten, maar het zal niet bij deze ene keer blijven denk ik. De Stadtlander is een eetcafé waar een gezellige sfeer hangt. Het eten is erg lekker en de prijs/kwaliteitsverhouding is goed! Het eten wat ze hier serveren is heel divers. Je kan kiezen uit voornamelijk Hollandse gerechten met lekkere bijgerechten, maar ook bijvoorbeeld pasta. Je krijgt dan veel bijgerechten zoals patatjes, aardappeltjes, warme groentes en nog een salade. Ook heeft het een gezellig terras en ik zag dat ze er een goede lunchkaart hebben.

Eetcafé Stadtlander: Poelestraat 35 in Groningen (op het Poeleplein)

Cantina Mexicana

20120901-IMGP8948-groningen-cantina mexicana

Hier heb ik al een aantal keer gegeten en het blijft iedere keer lekker. Heerlijke Mexicaanse gerechtjes en ontzettend veel keus op de kaart. Het restaurant is groot, maar het is zo ingedeeld dat het erg knus en gezellig is zodat je niet het gevoel hebt dat je in een balzaal zit. Het eten is lekker en redelijk goedkoop. Ook is het personeel er erg vriendelijk. Dat vind ik toch altijd één van de belangrijkste dingen. Cantina Mexicana vind je op de Vismarkt.

Cantina Mexicana: Vismarkt 50 in Groningen

Osteria Davinci

foto1foto2 (1)

Ik had gehoord dat je hier erg lekker kon eten dus ik was erg benieuwd! Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe restaurantjes uit te proberen om te kijken of ze de moeite waard zijn. Dit was er één van. Davinci is een Italiaans restaurant die geen standaard gerechten maakt. Wat ik daarmee bedoel is dat ze niet de standaard pizza’s maken die je bij Italia of Napoli kan eten. Je hebt dus wat andere dingen op je pizza waar je zelf niet snel op zou komen. Hierdoor is de het wel wat duurder, maar het is nog prima te doen. De bruschetta’s waren erg lekker en mijn pizza was top! Wel vind ik dat ze wat meer aan de inrichting mogen doen om het wat gezelliger te maken, maar het eten was erg goed, en daar gaat het om!

Osteria Davinci: Turfsingel 33-1 in Groningen

Liefs, Kim

Wat is jouw favoriete restaurant in Groningen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *