Persoonlijk

Lang leve Netflix

Netflix is bijna niet meer weg te denken in de Nederlandse (en buitenlandse) huishoudens. Heb je geen Netflix, dan heb je waarschijnlijk wel een ander platform waarmee je films, series of tv-programma’s kunt terugkijken. Wij hebben Netflix al een tijdje en maken er vaak gebruik van (vooral mijn vader 😉 ). Wat vind ik nou écht een toffe serie en welke écht niet?

img-allshows-modern_family-S8

Met stip op #1 staat Modern Family. De beste serie die er ooit gemaakt is, vind ik. Niet alleen omdat het echt mijn soort humor is maar het zit ook super leuk in elkaar. Het is heerlijk wegkijken en elke keer moet ik er zo hard om lachen. Ook kan ik de afleveringen meerdere keren bekijken, en dat doe ik ook graag, en toch moet ik er steeds om blijven lachen. De personages zijn leuk en grappig maar het maakt het ook ”alledaags”. I love it!

Op #2 staat The Bridge. Voor de mensen die hem niet kennen: The Bridge is een Zweeds/Deense serie misdaadserie die gespeeld wordt door een super goede cast. De serie zit zo goed in elkaar en het is niet voorspellend. Wat je bij veel series wel hebt vind ik, en bij deze heb je dat absoluut niet. Het is origineel, wel soms erg bruut, soms ook erg grappig vanwege de hoofdrolspeelster maar erg leuk. Altijd jammer als het seizoen weer is afgelopen. Maarrrrrr er komt nog een seizoen heb ik gehoord!

Op #3 staat Suits. Suits zit ook goed in elkaar, soms wel wat langdradig maar heeft goede humor! Suits heeft 7 (!) seizoenen dus je bent wel even zoet.

Op #4 staat New Girl: een fijn, wegkijkende serie die weer vol zit met mijn soort humor. Ook deze serie kan ik meerdere keren bekijken en hij blijft leuk. Net iets minder leuk dan Modern Family maar ook zeker een aanrader.

Op #5 staat Homeland. Een toffe, Amerikaanse serie over iemand die verdacht wordt van radicaliserende ideeën die weer terugkeert naar Amerika nadat hij is vastgehouden. Op een gegeven moment vond ik de serie zo heftig dat ik gestopt ben met kijken maar toen ik het er laatst over had, had ik toch weer de drang om hem weer te kijken. Dit ga ik ook zeker een keer weer doen maar eerst zijn er nog andere series die op mij wachten.

#6 is Orange is the new black: Ik denk door velen wel bekend waarbij het gaat over een vrouwengevangenis in Amerika.

Gilmore_Girls_Netflix_Poster

#7 Is Gilmore Girls. Een serie van vroeger die ik nooit echt gevolgd heb maar toen die dus op Netflix kwam wel. Toen de serie was afgelopen kwam het vervolg: A year in a life, waarbij ze na zoveel jaar weer terugblikken en waarbij alle seizoenen naar voren komen. Erg leuk! Ook heb ik hiervan gehoord dat er een tweede deel komt dus daar word ik erg blij van! Deze serie is niet erg spannend maar kijkt gewoon lekker weg.

Op #8 staat Sons of Anarchy. Een criminele serie die gaat over de gelijknamige motorbende. Ook deze serie heeft weer iets van 7/8 seizoenen dus op een gegeven moment ben ik er wel klaar mee, maar je blijft hem toch kijken. Wel veel geweld en bloed en een boel ”oh ja hoor”-gehalte, maar wel het kijken waard.

Op #9 staat Girlboss: een nieuwe serie van Netflix zelf die dit jaar is uitgebracht. Hier gaat het om een meisje die haar eigen bedrijf begint in Vintage kleding. Niet erg spannend en diepgaand, wel kijkt dit weer lekker weg. Stiekem hou ik er dus gewoon van om ”lekker weg te kijken”.

6e863e2b-833d-4787-a679-2466a4eea65e

En op #10 staat Pretty Little Liars: De serie waarbij je veeeeeeel geduld moet hebben om erachter te komen wie A is, maar wel een voldaan gevoel omdat ik dus eindelijk weet wie het is, haha.

Dit was dan mijn top 10 van series op Netflix! Er zijn nog genoeg series te gaan. Zo wil ik nog graag zien:

  • The Killing
  • Shooter
  • The Blacklist
  • Fargo
  • A typical
  • The Crown

Deze series heb ik ook gekeken maar vond ik toch niet zo leuk waardoor ik ook niet verder heb gekeken (ook al moet je inkomen voor een serie.)

  • Orphan Black > Op een gegeven moment gewoon klaar mee
  • Breaking Bad > Gelijk bij aflevering 1 niet geboeid, ook al weet ik dat er velen zijn die hem wel helemaal geweldig vinden.
  • House Of cards > In het begin erg tof, maar werd voor mij ook te langdradig. Wel geloof ik dat het echt zo werkt in de politiek.

Welke serie zou jij nog aanraden voor mij? Ik heb Riverdale, 13 reasons why en vampire diaries ook gezien, waren ook leuk maar niet leuk genoeg voor in mijn top 10.

Liefs, Kim

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *